Belföld

Lelki toprongyoknak, savanyúmacáknak, hülye libáknak nevezte a kommentelőket az Orosházi Kórház főorvosa

Google Street View
Google Street View

A 444.hu vette észre a Békés Születésért Támogatókör posztját, amelyben azt mutatják be, milyen útszéli stílusban osztotta ki a méltatlankodó kommentelőket dr. Huhn Lajos, az Orosházi Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának főorvosa.

A kórház mikulásjelmezes újszülöttekről készült fotót tett közzé Facebook-oldalán december 6-án, a poszt többekben is ellenérzéseket keltett. Többen nehezményezték, hogy a szeparált mikulásbabák szinte hagyománnyá vált fotózása rossz, az anyák és a gyerekek jogait egyaránt sértő gyakorlat, mivel az anya és az újszülött kórházi elválasztását jelenítik meg, és egyúttal normalizálják is azt.

A beszélgetésbe keresetlen szavakkal kapcsolódott be a főorvos, aki szerint „úgy sem értik ezen a maximálisan jogkövető lelki toprongyok”. Máshol úgy fogalmaz:

Hihetetlen, mennyi besavanyodott, praeklimaxos, anhedóniás, BPSZ-ben szenvedő hülye liba él ebben az országban.

A BPSZ rövidítéssel vélhetően b*szatlan p*csáknak nevezte a más véleményen lévőket a szakember.

Huhn Lajos főorvos azóta törölte a posztokat, de a Békés Szülésért Támogatókör megmentette őket az utókornak, és egyúttal panaszlevelet küldött a kórház betegjogi képviselőjének, a kórházigazgatóságnak és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Etikai Bizottságának is, hogy reagáljanak a történtekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik