Belföld koronavírus

Egy nap alatt 100 ezren regisztráltak a Covid elleni oltásra

A kormány hétfőn indította el az erre szolgáló honlapot.

Nemrég indult a regisztráció a koronavírus elleni oltásra, és már most látszik, hogy óriási az érdeklődés – mondta szerdán a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az MTI beszámolója szerint. Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalára feltett videóban elmondta, a regisztrálók száma egy nap alatt meghaladta a 100 ezret.

A regisztrációval egyrészt mindenki jelezheti az oltás iránti igényét, másrészt, ha szeretne, akkor rendszeres tájékoztatást kaphat az oltással kapcsolatos fejleményekről,

hívta fel a figyelmet az államtitkár. Közölte azt is, a kormány már több mint 17 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál. A tömeges oltások akkor kezdődhetnek, fűzte hozzá Dömötör Csaba, ha az egészségügyi hatóságok engedélyezik a vakcinát vagy vakcinákat.

Az államtitkár elmondta, arra biztatnak mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, ugyanakkor a 444 kedden arra hívta fel a figyelmet, hogy aki bejelentkezik az ingyenes oltásra, az egyúttal automatikusan átadja az adatait a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának. A lap megjegyezte azt is, hogy aki beleegyezik abba, hogy később is tarthassák vele a kapcsolatot, annak az adatkezelője a választási rendszert is üzemeltető Idomsoft Kft. lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik