Belföld

Győzelmet kiáltott a Fidesz az EU-s vitában

Artur Widak/NurPhoto/AFP
Artur Widak/NurPhoto/AFP

Szerdán este több magyar kormánypárti politikus is bejelentette Magyarország győzelmét az EU-s költségvetésről szóló vitában.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán azt írta, ismét bebizonyosodott, hogy mindig, minden helyzetben megéri kiállni a magyar érdekekért.

Érdemes volt harcolnunk azért, hogy a világjárvány idején ne kössék ideológiai elvárásokhoz a pénzügyi támogatásokat. A megállapodás tiszteletben tartja az uniós szerzödéseket, a nemzeti identitásunkat és védelmet nyújt a politikai zsarolással szemben. Mi mindig, minden alkalommal harcolni fogunk Magyarországért. Győztünk! Győzött a lengyel-magyar barátság

– közölte.

Szijjártó Péter szintén a közösségi médiában jelentkezett be, ő arról beszélt, győzelmet aratott a kormány, mert harcolt a nemzeti érdekekért.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott,

ha ezt nem tettük volna, holnap olyan döntés született volna, hogy az illegális bevándorlókat be kell fogadnunk, mert ha ezt nem tesszük, nem járnának források. Ennek az a tanulsága, hogy a lehető legnehezebb körülmények között is ki kell állni a nemzeti érdekekért.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szintén posztolt, ő azt írt,

na, ugye. Győztünk! Megéri kiállni a hazánkért. Ennyi.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig tulajdonképpen ezzel egy időben egy fotót tett közzé Facebook-oldalán, azzal a szöveggel:

Brüsszel. Fel, győzelemre!

Hogy miről szól a megállapodás, arról alábbi cikkünkben írtunk részletesebben:

Kapcsolódó
Egy kicsit mindenki nyert az uniós kompromisszummal, de a leginkább Orbán
Megint úgy fest, a németeket addig érdekli a jogállam, amíg nem kockáztatják vele a gazdaság működését. Orbánnak pedig ezúttal csak az volt fontos, hogy 2022 előtt ne veszítsen el uniós pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik