Belföld

Vasvillával esett a lustálkodó alkalmazottjának egy hajdúböszörményi férfi

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azzal a hajdúböszörményi férfival szemben, aki haragjában vasvillával és puszta kézzel ütlegelte alkalmazottját.

A támadó állattartó telepén dolgozott a férfi, aki munkájáért szállást, élelmet és minimális pénzt kapott. 2016. június 7-én este tíz körül a gazda a telepen ellenőrizte a férfit, akinek a munkájával nem volt megelégedve, illetve a férfi ittas is volt. Szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a gazda felvett egy vasvillát és annak ágaival meg akarta ütni az alkalmazottját.

A férfi megpróbálta kivédeni az ütést, ennek ellenére a vasvilla felsértette az arcát. A bántalmazás következtében a dolgozónak eltört az egyik alkarja, illetve az arcán és a kezén is könnyebben megsérült.

Idén nyáron a férfi ismét a gazda telepén dolgozott állatgondozóként. A férfi július 29-én dél körül a lakrészében ellenőrizte a sértettet, aki ekkor az ágyon feküdt. A gazda számon kérte az alkalmazottat azért, mert a telepen elpusztult egy állat, továbbá kifogásolta a férfi munkavégzését.

Köztük a vita eldurvult, a gazda rendkívül indulatos lett, majd ezt követően ököllel, nagy erővel többször is megütötte az ágyon fekvő férfi fejét, aki az eszméletét is elvesztette. A sértett további bántalmazását a lakrészbe belépő egyik alkalmazott akadályozta meg

Az állatgondozó a fejét ért számos és nagy erejű ütés következtében életveszélyes állapotba került. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik