Belföld

Részleges beismerő vallomást tett az újbudai exét többször is fejbe szúró férfi

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a különös visszaesőként elkövetett emberölési kísérlettel vádolt férfinak a büntetőpere, aki fejbe és nyakon szúrta a volt barátnőjét az újbudai lakásában, miután a folyamatos dühkitörései miatt szakított vele.

M. András Miklós este háromnegyed nyolc körül ment el a volt barátnője Menyecske utcai lakásához. A nő beengedte a férfit a lakásba, de ezt követően ismét összevesztek. A féltékeny férfi ütni-verni kezdte a nőt, de a lakásban dolgozó lakatos a nő védelmére kelt.

M. András többször fejbe, egyszer pedig nyakon és vesén szúrta a volt barátnőjét, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A bűncselekmény után magával is végezni akaró férfit a Fővárosi Főügyészség szomszédságában lévő egyik Akadémia utcai lakásban fogták el fél órával a bűncselekmény elkövetése után.

A férfi a kihallgatása során azzal védekezett, hogy nem akarta bántani a volt barátnőjét csak elvesztette a fejét. Az ügyész tényleges életfogytiglant kért a különös visszaeső férfira.

M. András azonban csak részben ismerte be a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság azonnal tárgyalásra is tűzte az ügyet.

M. András nem tett vallomást, de valónak ismerte el a vádirati tényállást, abból csak a szándékára vonatkozó tudati tényeket és az elmeorvos szakértői vélemény megállapításait vitatta.

M. András Miklós már nem először rendezte az éppen aktuális párjával késsel a vitát. 2012 nyarán ugyancsak késsel támadt egy 18 éves monori lányra a féltékenysége miatt. A fiatal lány ugyancsak súlyos sérüléseket szenvedett. A közveszélyes férfit 10 év börtönre ítélték az akkori tettéért, a Menyecske utcai támadást feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el. A főügyészség tényleges életfogytiglant kért a különös visszaeső férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik