Belföld koronavírus

Lehet majd választani a vakcinák között, állítja a koronavírus sajtóközpont

Bíznak abban, hogy jövő tavaszra minden megrendelt oltóanyag megérkezik.

Változatlanul bízunk abban, hogy jövő tavasszal ott tartunk majd, hogy minden, Magyarország által megrendelt külföldi vakcina rendelkezésre fog állni és akár többféle, a hatóság által is engedélyezett vakcina is lesz nagy mennyiségben, amikből akkor majd akár választani is lehet,

közölte kedden délután a koronavírus sajtóközpont. A közleményben azt írták, hogy a kormány 17,5 millió adag külföldi vakcinát kötött le különböző gyártóknál, de azok még nem érkeztek be az országba. Azonban amint a lekötött vakcinák megérkeznek és a hatóság engedélyezi azokat, elkezdődhet az oltás.

Hangsúlyozták, jelenleg Magyarországon nincs engedélyezett, koronavírus elleni vakcina. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a magyar emberek nem is tudnak miből választan, erről beszélt keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília, amit a sajtóközpont szerint „a 444 tévesen úgy értelmezett”, hogy egyáltalán nem lehet majd választani az oltóanyagok között.

Az atv.hu által közzétett videó alapján egyébként egyértelmű, hogy az országos tiszti főorvos azt mondja: nem választható meg a vakcina, ez ugyanis szakmai döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik