Belföld

Annyi morfium volt a szabolcsi férfi csomagtartójában, hogy még a rendőröknek is leesett az álluk

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal a két férfival szemben, akik 10 kiló morfin és kodein tartalmú kábítószert szereztek meg azért, hogy forgalomba hozzák.

A két vádlott évek óta jó barátságban volt egymással. Egyikük nagy mennyiségi morfin és kodein típusú kábítószert szerzett tavaly októberben, melyet Tiszavasváriban vehetett át. Ezt követően megkérte a társát, hogy menjen el Tiszavasváriba, és egy parkoló gépkocsiból vegye magához a 10 db, egyenként 1 kilogrammos csomagokba kiszerelt kábítószert, majd azt vigye el hozzá a lakására, ami egy másik szabolcsi településen található. Mindezért 50 ezer forintot ígért a férfi a barátjának.

A másik férfi a megbízásnak megfelelően a kábítószert magához vette, azt gépkocsijával elszállította a megadott címre, ahol éppen a garázsban pakolták ki a kábítószert, amikor a rendőrök lecsaptak rájuk. A helyszínen lefoglalt kábítószer olyan nagy mennyiségű volt, ami a szabolcsi rendőrök gyakorlatában is csak ritkán fordul elő, ugyanis, több mint 400-szorosa volt a törvényben meghatározott jelentős mennyiségnek.

A rendőrség gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tettesek nem tudtak semennyit forgalomba hozni, s értékesíteni a kemény drognak számító kábítószerből.

A törvény szerint az ilyen bűncselekményért 5-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség hét, illetve öt év fegyházat kért a két letartóztatásban lévő férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a tettüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik