Belföld

50 kutya megúszta a viadalt, egy elpusztult – 18+-os videó

police.hu
police.hu
Újabb tiltott állatviadal szervezőit kapcsolták le. Korhatáros videót tett közzé a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) tiltott állatviadal szervezésével gyanúsít két domaházi és két nagykőrösi férfit. A police.hu oldalon azt írták, hogy egy összehangolt akció keretében számolták fel Nagykőrös külterületén az állatviadalokat, amelyeket amerikai staffordshire terrier kutyákkal szerveztek egy tanyán.

A rendőrség egy korhatáros videót is közzétett

 

A két domaházi gyanúsított a viadalról tartott hazafelé, amikor Cegléden elfogták őket. Autójukban volt egy sérült kutya is.

Az egyik nagykőrösi férfit lakóhelyén, társát egy helybéli tanyán fogták el, ahová elrejtett két, szintén súlyosan sérült kutyát. A nyomozók Nagykőrös és Domaháza területén találtak a viadalra és a kutyák kiképzésére szolgáló eszközöket.

Összesen 51, viadal céljára tenyésztett kutyát foglaltak le. Az állatokat civil szervezetek segítségével biztonságba helyezték. Az egyik kutya a viadalon szerzett súlyos sérülései miatt, a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult. A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.

Az akcióban a KR NNI különböző egységei mellett a rendőrség kutyakiképzői és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal hatósági állatorvosai is részt vettek.

Kapcsolódó
Tiltott állatviadalra csaptak le Szabolcsban – fotók, videók
Élet-halál harcra tenyésztették, képezték ki a kutyákat. Hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként, huszonöt kutyát lefoglaltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik