Belföld

Államtitkár: Szájer József magánéletével nem lehetett zsarolni a magyar kormányt

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Sebián-Petrovszki László, a DK-képviselője a Szájer-ügy nemzetbiztonsági oldalát emlegette a Parlamentben az azonnali kérdések órájában. „Eszemben sincs felróni neki, hogy milyen buliban vett részt, vagy, hogy milyen a szexuális orientációja.” Az ellenzéki politikus azt is mondta, hogy kinek „milyen a magánélete az az ő dolga, és ebbe senkinek nincs beleszólása.” Szerinte viszont az gond, hogy „a Fidesz az elmúlt tíz évben kormányon folyamatosan az LMTQ elleni akciókat és kampányokat vezetett.” Megjegyezte: azzal, hogy Szájer József rejtőzködő életet élt, nemzetbiztonsági kockázatot jelentett, „ezzel zsarolhatóvá vált ő és a felesége is. Mondják, hogy 30 éve tudjuk Jóskáról, de ezt tudhatták a nemzetbiztonsági szolgálatok is.”

Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált, akit leszögezte: „engem sem érdekel másnak a hálószoba titka”. Szerinte a Szájer-ügy is megmutatta, hogy a „magyar állam nem zsarolható. Mert ha zsarolható lenne, akkor elállna attól a vétótól, amit korábban jelzett. De nem ez történik.” Hozzátette: a szolgálatok a jogszabályoknak megfelelően tevékenykedtek.

Még múlt hét kedden derült ki, hogy Szájer azért mondott le pár nappal korábban, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során elkapták, miközben az ereszcsatornán mászva menekült egy, a kijárási korlátozást megszegve rendezett 25 fős brüsszeli szexbuliról. Szájer táskájában ecstasy-tablettákat is találtak, ám ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte. Az orgia rendezője szerint Szájert nem hívták meg az összejövetelre.

Kiemelt kép: Szájer József európai parlamenti képviselő felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik