Belföld koronavírus

3800 felett az új fertőzöttek száma, 116 magyar beteg hunyt el

Csóti Rebeka/24.hu
Csóti Rebeka/24.hu

Cikkünket frissítjük.

Újabb 3870 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 254 148-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett – írta meg a koronavirus.gov.hu.

74 283 fő a gyógyultak, 173 881 az aktív fertőzöttek száma. 7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 2600-zal nőtt a gyógyultak száma, az aktív fertőzötteké így ezúttal 1153-mal emelkedett. Több mint kétszázzal nőtt ugyanakkor a kórházban lévők száma, a gépi lélegeztetésre szorulók száma 18-cal lett több.

Az új pozitív esetek számában november 29-én jelentették a rekordot, akkor 6819 új beteget regisztráltak. Az elhunytak számában december 5-én jelentették a legrosszabb adatokat, akkor az előző 24 órában 193-an haltak meg.

  • Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.
  • Az élelmiszerüzletekben, patikákban, drogériákban hétköznapokon 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között működik az idősek védett vásárlási idősávja, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli, más időpontban is vásárolhatnak.
  • Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.
  • A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező.
  • Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik