Belföld

Így reagáltak a püspökök a Szájer-ügyre

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Így reagáltak a magyar püspökök az aktuális közéleti morális botrányokra címmel írt véleménycikket Gégény István, a vallási témákkal gyakran foglalkozó SZEMlélek portál szerkesztője. Korábban Gundel Takács Gábor is itt publikálta Szájer József bukásáról szóló írását.

Gyakran éri az a kritika a hazai keresztény egyházi vezetőket, hogy morális érintettségű közéleti témákban hallgatagok, talán beszédesnek is érzékelhető ez a nem túl lánglelkű csendesség

– írta Gégény István, felidézve, hogy vannak olyan közéleti események, amelyeket mégis kommentálnak az egyházi vezetők.

Ilyen volt például az Orbán-rendszer jogállami hiányosságairól szóló Sargentini-jelentés, vagy Niedermüller Péter DK-s polgármester „rémisztő képződményezése”. Utóbbiról a katolikusok, az evangélikusok, és a reformátusok is nyilatkozatban tiltakoztak.

Vajon mi a helyzet Demeter Szilárd gázkamrázásával, illetve a meleg gangbangből a hátizsákjában kábítószerrel menekülő keresztény-konzervatív Szájer Józseffel? Róluk mit mondanak a keresztény vezetők? Gégény István szerint ezek „évtizedek óta nem tapasztalt morális válságot okozó ügyek”, ezért a keresztény vezetőknek fontos lenne megszólalniuk, irányt mutatniuk.

Azonban egyik keresztény egyház sem reagált egyik botrányra sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik