Belföld

Élete végéig börtönben marad a fővárosi taxist tizennégyszer megszúró férfi

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki összeszurkált egy taxist 2018 májusában Budapesten.

A 34 éves férfi a Nagyvárad térnél intette le a taxit, majd a XX. kerület, Ady Endre térre vitette magát. Amikor a XX. kerület Mártírok útja környékéhez értek, akkor minden előzmény nélkül megragadta a sofőr ingének nyakát, annál fogva hátra húzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször is megszúrta, illetve megvágta.

A sofőr hogy szabaduljon beletaposott a gázba és éles kanyarokat tett a kocsival. A manőverek miatt a hátsó ülésen ülő férfi egyszer eldőlt, azonban felülve tovább szurkálta a sofőrt. A gépkocsi a XX. kerület Ady Endre térnél lefulladt.

A támadó ekkor követelni kezdte a taxistól az értékeit, aki át is adta neki a pénztárcáját. A 34 éves férfi még ellenőrizte, hogy van-e a sofőrön gyűrű, majd a tárcában lévő 20 ezer forinttal együtt elmenekült. Az orvosszakértők összesen 14 szúrást találtak az áldozaton.

A Fővárosi Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte a többszörös visszaeső férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt. A vádlott és védője fellebbezett, de a táblabíróság helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik