Belföld

Tizenhárom év fegyházat kapott az újszülött kisfia fejét levágó pásztói nő

police.hu
police.hu

Tizenhárom év fegyházra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a nőt, aki 2018 január elsején megölte újszülött gyermekét Pásztón. A nőnek már két gyereke volt az élettársától, és harmadik terhessége tényével is tisztában volt, de azt mindenki előtt titkolta.

A pár 2017. december 30-án – mint kapcsolatuk során sokszor – összeveszett, a férfi elzavarta otthonukból az asszonyt, aki a szilvesztert is ismerősei körében töltötte. Január elsején hazaindult, de a pásztói Kövicses patak hídja közelében járt, amikor megindult a szülés.

A nő a híd alatt életképes fiúgyermeket hozott világra. A szülést továbbra is titkokban akarta tartani. Legalább négyszer ráütött a baba fejére, megszorította a nyakát, majd egy zsebkéssel levágta a fejét és karjait.

A testdarabokat pedig a patakba szórta. Az újszülött a fej nyakról történt leválasztása során feltehetően már nem élt. A nő beismerte tettét a folytatólagos kihallgatása során. Az asszony azóta is letartóztatásban van, a bíróság kötelezte az eljárás során felmerült 3 millió 135 ezer forint bűnügyi költség viselésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik