Belföld

Egy IV. kerületi bulira csapott le a rendőrség éjszaka

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A csütörtöki Operatív Törzs tájékoztatón Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 243 esetben intézkedtek helytelen maszkviselés miatt. A tömegközlekedési eszközökön 9 személlyel szemben, üzletekben 25 személlyel szemben intézkedtek. Vendéglátó üzletekben is ellenőriztek, három esetben a vendéglátóhely ideiglenes bezárásáról döntöttek.

Éjfél előtt közös hatósági ellenőrzést végeztek a IV. kerületben, egy üzletben 21 személyt találtak és csak két emberen volt maszk. A rendezvény szervezőjével felvették a kapcsolatot, aki elmondta, hogy egy baráti összejövetelt tartottak. 30 napra bezárták az üzletet. Egy edzőterem is nyitva volt a IV. kerületben, itt hét embert találtak, ezt a helyet is bezárták 30 napra.

Ezt követően Müller Cecília ismertette az elmúlt 24 órai adatait. Elmondta, hogy újabb 6635 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 231 844-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 182 többségében idős, krónikus beteg, de most is találunk fiatalabbakat az áldozatok között.

Koronavírus: már 180 felett a napi elhunytak száma
A napi új fertőzöttek száma pedig a második legmagasabb. Közel 7700 beteg kórházi ápolásra szorul.

Tartsuk karban betegségeinket, hogy jó állapotban legyünk – javasolta Müller Cecília, majd arról beszélt, hogy a kórházak terhelése változatlanul fennáll,

de kevésbé nő a kórházban ápoltak száma.

Jelenleg 7693 koronavírusost kezelnek kórházban, 663 beteg lélegeztetőgépen van.

Decemberre várható a tetőzés – árulta el az országos tiszti főorvos. Hozzátette, a vakcina lesz lényeges előrelépés, ezzel kapcsolatban pedig levélben keresi majd a nyugdíjasokat – erről már szó volt a csütörtöki Kormányinfón is. A visszaküldött levélből próbálnak majd tájékozódni a vakcina iránti igényre. Müller megjegyezte, a levélre majd online formában is lehet válaszolni.

Az ünnepekkel kapcsolatos esetleges enyhítésről a jövő heti kormányülésen születik majd döntés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik