Belföld

Kifosztottak egy tehervonatot Albertirsán

Letartóztatást indítványozott a Ceglédi Járási Ügyészség azzal a két ceglédi férfival szemben, akik több állomáson vesztegelő tehervonatot is kifosztottak a Budapest-Cegléd vasútvonalon.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a két férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését és érdemi vallomást tett a kihallgatása során.

A két férfi azt használta ki a cinkostársaival, hogy a vonatok gyakran hosszabb időt töltenek az állomásokon. Májusban leszakították a plombát az egyik ceglédi állomáson álló szerelvényről, majd több mint félmillió forintnyi kötszert loptak el.

Ügyészség

Az igazán nagy fogást azonban az albertirsai állomáson vesztegelő tehervonat kifosztása jelentette a számukra, amikor négyszáz pár, közel hétmillió forint értékű női cipőt zsákmányoltak.

Az egyik férfi lakcímén parkoló kisteherautó rakterében megtaláltak még négy darab, gyári csomagolásban lévő, nagyértékű és Magyarországon még kereskedelmi forgalomban nem regisztrált lcd televíziót is.

Ügyészség

A két férfit többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopással gyanúsították meg a ceglédi nyomozók. Az ügyészség bűnismétlés veszélye miatt kérte a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik