Belföld

Videón, ahogy brutálisan végigveri idősebb sorstársait egy fiatal hajléktalan Gyulán

Letartóztatást indítványozott a Gyulai Járási Ügyészség azzal a minősített testi sértéssel gyanúsított 24 éves büntetett előéletű férfival szemben, aki végigverte idősebb társait a gyulai hajléktalanszálló előtt.

A szemérem elleni erőszak és rablás miatt börtönviselt helyi férfi minden előzmény nélkül belekötött az idősebb társaiba a szálló előtt, megöléssel fenyegette őket, majd válogatás nélkül ütötte-verte áldozatait. Az eddig azonosított 62 és 73 év közötti gyenge fizikumú két nőt és három férfit még akkor is ütötte és rugdosta, amikor már a földre kerültek.

Ennek következtében két férfinek eltört az orra, míg több nő zúzódásos sérüléseket szenvedett. A brutális férfi további három áldozatának azonosítása jelenleg is folyamatban van.

A gyulai rendőrök november 30-án vették őrizetbe az agresszív férfit, akit jelenleg öt rendbeli minősített testi sértéssel gyanúsítanak. A letartóztatás kezdeményezése azért történt, mert a büntetés várható mértékére és a férfi hajléktalan életvitelére figyelemmel fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye.

A férfi büntetett előélete és az elkövetés során tanúsított magatartása alapján pedig fennállt annak is a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén hasonló erőszakos személy elleni cselekményt, illetve jövedelem hiányában vagyon elleni bűncselekményt követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával ellentétben a letartóztatás helyett a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, egyidejűleg előírta, hogy a hajléktalanszállótól és a sértettektől tartsa távol magát. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett.

A rendőrség a férfi technikai eszközzel történő bűnügyi felügyeletét nem tudta végrehajtani abban a lakóházban, amelyet tartózkodási helyéül a nyomozási bíró ülésén megjelölt, ezért ismét őrizetbe vették a férfit. A Gyulai Járási Ügyészség ismét indítványt tett a letartóztatására, erről várhatóan még a mai nap döntenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik