Belföld

Szájer kilépett a Fideszből, Orbán megszólalt az ügyben

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Szerdán kilépett a Fideszből Szájer József, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a lemondott EP-képviselő a párttagságról való lemondását a Fidesz pártigazgatójának, Kubatov Gábornak címzett egymondatos levelében jelentette be.

A Magyar Nemzet megszólaltatta az ügyben Orbán Viktor miniszterelnököt, aki így értékelte Szájer kilépését:

Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.

Szájer József, az EP Fidesz-frakciójának vezetője vasárnap mondott le mandátumáról, akkor így indokolt: „Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Kapcsolódó
„Szájer Józsi mostanáig sebezhetetlen volt”
Portré a bukott politikusról.

Kedden több belga lap arról írt, hogy egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is ott volt egy múlt pénteki brüsszeli orgián. Szájer beismerte, hogy jelen volt az eseményen, majd a belga ügyészség közleménye alapján kiderült, hogy a rendőrök drogot találtak nála, miközben vérző kézzel menekült a helyszínről.

További érdekesség, hogy a Szájer kilépéséről szóló cikk után megjelent a Magyar Nemzeten egy „Az EP-képviselő búcsújának okai” című írás, amely egészen máshogy mutatja be a történteket, mint ahogy eddig a kormánysajtó és a közmédia.

A Hír TV például úgy számolt be a brüsszeli orgiáról keddi riportjában, hogy visszatérően a házibuli szót használták, arról egy szó sem esett, hogy Szájer nem egy sima házibuliban volt, hanem egy olyan orgián, melyen a rajtaütéskor 25 meztelen embert, többségében férfit talált a rendőrség egy lakásban. Kimaradt az is, hogy a lemondott EP-képviselő megpróbált elmenekülni a rendőrök elől egy ereszcsatornán.

Ehhez képest a Magyar Nemzet szerdai cikkében már az szerepel, hogy

belga lapok viszont arról írtak, hogy egy magyar európai parlamenti politikus múlt pénteken szinte kizárólag férfiak társaságában egy olyan brüsszeli meleg orgián vett részt, amelyen a rendőrök lakossági bejelentést követően rajtaütöttek. Mint írták, a rendezvénye egyik résztvevője menekülni próbált a helyszínről, de a rendőrök megállították. Kiderült, a menekülni próbáló férfi hátizsákjában kábítószert is találtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik