Belföld

Semjén Zsoltot is megkérdezték Szájer József brüsszeli orgiaügyéről

A Telex tudósítói szerdán kora reggel elmentek Orbán Viktor irodájához, hogy megkérdezzék a szokásos délelőtti kormányülésre érkező kormánytagokat, mit szólnak Szájer József kedden kipattant szexbotrányához. A lap két kormánytagot, Varga Judit igazságügyi minisztert és Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettest szólaltatta meg.

Varga Judit a lap munkatársainak kérdéseire azt felelte: Szájer József az egyetlen helyes döntést hozta meg ebben a helyzetben. Arról is érdeklődtek, hogy Varga szerint gyengíti-e a kormány álláspontját Brüsszelben a jogállamiság-vitában ez az eset, de a miniszter erre azt mondta, „nem kívánja kommentálni”.

A Telex szerint ezután felbukkant Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes is, aki a botrányra vonatkozó kérdésünkre csak ennyit mondott:

Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?

A Karmelita épülete korábban teljesen megközelíthető volt, egészen az ajtóig tudtak menni a tudósítók, ezek után azonban kijött az épületből nagyjából húsz rendőr, és “felsőbb utasításra” ötven méteres körben elkordonozták az ajtóhoz vezető utcaszakaszt, az újságírókat pedig a kordonon kívülre küldték.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, belga lapértesülések alapján kiderült, hogy a Fidesz EP-képviselője, Szájer József azért mondott le váratlanul vasárnap, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során elkapták, miközben az ereszcsatornán mászva menekült egy, a kijárási korlátozást megszegve rendezett 25 fős brüsszeli szexbuliról. Szájer táskájában exstasy-tablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte. Az orgia rendezője szerint Szájert nem hívták meg az összejövetelre.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik