Belföld

Letartóztatták az erzsébetvárosi gyújtogatót

police.hu
police.hu
A férfit  közveszélyokozás kísérletével gyanúsítják.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – december 30-ig – elrendelte az erzsébetvárosi gyújtogató letartóztatását. A férfit  közveszélyokozás kísérletével gyanúsítják, mert szombaton éjszaka a lomtalanítás miatt az utcára kihelyezett tárgyakat gyújtott meg több erzsébetvárosi ház előtt.

A tüzeket táplálta, elősegítve azok továbbterjedését. A 26 éves férfit a rendőrök elfogták, miközben a lángokat a tűzoltók megfékezték.  Amikor előállították, gyanúsítottként kihallgatták; a férfi a cselekmény elkövetését elismerte, tettét ittasságával indokolta.

Mivel a közelben járművek és lakóépületek is voltak, ezért ezzel közvetlen veszélyhelyzetet idézett elő. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye miatt indítványozta letartóztatását.

Kiderült, hogy a férfi bizonytalan egzisztenciális körülmények közt él, hajléktalan, büntetett előéletű és kábítószerfogyasztó.

A terhére rótt cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Több eljárás is folyt ellene, ezért a bíróság úgy ítélte meg, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a terhelt esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.

police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik