Belföld

Mazsihisz: Megbocsáthatatlan Demeter Szilárd írása

Fülöp-Dániel Mátyás / 24.hu
Fülöp-Dániel Mátyás / 24.hu

Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan, közölte a Mazsihisz szombat este Demeter Szilárd korábbi írására reagálva.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent írásában Soros György gázkamrájának nevezte Európát, illetve úgy fogalmazott: : „a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ennek kapcsán azt írta:

Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt.

A Mazsihisz szerint „Európát Soros György gázkamrájának” nevezni a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, „ennélfogva nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával”. Hozzátették: a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjétől súlyos felelőtlenség létező előítéletekre rájátszani.

Végül leszögezték: Mazsihisz úgy véli, Demeter írása vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára.

Demeter Szilárd: A liberális mainstream nettó náci logikát működtet

A PIM főigazgatója Facebook-oldalán válaszolt a Mazsihisz közleményére szombat este, mint írta:„a holokauszt, és mindaz, ami a XX. században történt a zsidósággal, kisajátíthatatlan. Mindannyiunk közös öröksége. És mindannyiunk közös felelőssége, hogy soha többé ne forduljon elő még csak hasonló sem Európában”.

A hangsúly jelenleg a hasonlón van – vélekedett a bejegyzésben Demeter, aki egyúttal hozzátette, hogy „a migránsok többsége muszlim. Az EU hangadói, élükön Soros György spekulánssal gyakorlatilag új antiszemitizmust importálnak – attrocitások, zsidók életét veszélyeztető terrortámadások tömkelege bizonyítja ezt az elmúlt évekből”.

És jelenleg nem csak a zsidók vannak veszélyben. A jogállamiság gumifogalmával, a szolidaritás és tolerancia fogalmainak kiforgatásával minden olyan polgár veszélybe kerül, aki a zsidó-keresztény kultúrán alapuló többezer éves európai életformát szeretné megőrizni

– fogalmazott a posztban. Szerinte ezt az életformát támadják most, és azzal, hogy „a lengyeleket és a magyarokat ki akarják taszítani az »európaiak«köréből, gyakorlatilag azt a gesztust ismétlik meg, mint amikor zsidókat előbb másodrendű polgároknak minősítették, majd kivetették a politikai közösség tagjai közül”.

75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet. Ez valóban elfogadhatatlan. És én nem is fogadom el. Azt szeretném, hogy Magyarország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa maradjon mind a zsidó-, mind a keresztény magyarok számára

– közölte Demeter Szilárd.

Korábban egyébként Vámos Miklós író a PIM főigazgatójának annyit üzent: „ha elment az esze, hagyja ott felelős állását, takarodjon melegebb égtájakra, próbálja megtalálni, addig is fogja be”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik