Belföld

Gyermekei megölésével fenyegette a rendőrt

police.hu
police.hu
Nem jogerősen végrehajtandó fogházra ítélték a visszaeső férfit.

A Bajai Járási Ügyészség zaklatás miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy férfit, aki az őt előállító rendőrt és családját fenyegette. A bajai kapitányság két rendőre szeptember 23-án éjszaka Sükösdön igazoltatta a vádlottat, aki autót vezetett. Tudták, hogy nincs vezetői engedélye, amiért már többször felelősségre vonták. Igazoltatásakor kiderült, egyik szabálysértési ügyében körözik, ezért előállították a Bajai Rendőrkapitányságra.

A vádlott a Sükösdről Bajára vezető úton a rendőrautóban folyamatosan fenyegette az egyik rendőrt és hozzátartozóit.

Azt mondta, ha nem lesz szolgálatban, megverik, elütik kocsival a családtagjait és agyonverik a rendőr gyermekeit.

A sértett rendőr tanúkihallgatásán kérte a vádlott megbüntetését, az ügyben nyomozó kalocsai rendőrök kezdeményezték a büntetett előéletű vádlott bíróság elé állítását.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, 6 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mivel a vádlott a zaklatást két próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért ezek végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik