Belföld

Az lett a veszte, hogy telekocsival is küldött kokaint Miskolcra

A 26 éves budapesti férfit őrizetbe vették.

A megalapozott gyanú szerint Budapesten és Miskolcon többször is  értékesített kábítószert. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a police.hu oldalon közölte, hogy a 26 éves fővárosi férfi akkor került képbe, amikor július 30-án telekocsival küldött Budapestről 5 gramm kokaint Miskolcra.

A drogért egy 28 éves miskolci férfi banki átutalással fizetett, de a nyomozók a kábítószert lefoglalták, a miskolci férfit 23 éves társával együtt kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt kihallgatták. A szálak a budapesti fiatalemberig vezettek. A lakásában a rendőrök kedden egy szennyezett marihuana-őrlőt és egy mobiltelefont foglaltak le.

Kiderült, hogy a férfi a telefonon olyan alkalmazásokat használt, amelyeken keresztül titkosított üzenetek küldhetőek és általában az alvilági körökben népszerűek, mert a beállítások lehetővé teszik az üzenetek bizonyos időn belüli önmegsemmisítését.

A KR NNI  kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen, kihallgatása után őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a bíróság csütörtökön elrendelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik