Belföld

Letartóztatták azt a bosnyák férfit, aki elütött egy soproni rendőrt

Az eset még augusztusban történt, a gyanúsított Ausztriába menekült és egész eddig keresték.

Az osztrák rendőrök elfogták és előállították az a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a nyáron elütött egy rendőrt Sopronban – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2020 augusztusában Sopronban közlekedett az osztrák rendszámú Audi A6-os típusú autójával, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. Miután a férfival szemben alkalmazott légalkohol-szondás vizsgálat ittasságot jelzett, hirtelen elhajtott a helyszínről.

Az intézkedő rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették a menekülő férfit, amelyhez rádión segítséget kértek, így két szolgálati autóval próbálták megállásra kényszeríteni. Az elkövető figyelmen kívül hagyta a rendőrök jelzéseit, nagy sebességgel hajtott tovább, többször – a záróvonalat átlépve – erőteljes fékezésbe, majd hirtelen gyorsításba kezdett, majd a mellette haladó rendőrautó irányába kormányozva járművét, és annak nekiütközött.

A férfi ezután tovább menekült és a közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol egy taxi útját állta, majd az érkező rendőrautók közrefogták.

Ezután két rendőr gyalogosan megközelítette az elkövető autóját, aki ekkor nekitolatott a rendőrautónak, majd nagy sebességgel megindult előre úgy, hogy közben a járműve elé álló rendőrt szándékosan elütötte. A férfi Ausztriába menekült.

A magyar nyomozó hatóság értesítése alapján az osztrák rendőrök elfogták és előállították a férfit, aki szabadon engedése után ismeretlen helyre távozott. Az elkövetőt végül elfogatóparancs alapján 2020. november 23-án Magyarországon fogták el.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki, aki beismerő vallomást tett. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának veszélyére tekintettel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amelyet a bíróság csütörtökön el is rendelt.

Kiengedték a kórházból a Sopronban elgázolt rendőrt
Menekülés közben ütötte el a 41 éves ittas osztrák férfi.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik