Belföld

Kiengedték a kórházból a Sopronban elgázolt rendőrt

Kiengedték a kórházból azt a rendőrt, akit hétfőn este intézkedés közben ütött el egy ittas osztrák sofőr Sopronban. Értesüléseink szerint a rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett a baleset során, és a vizsgálatokat követően el is hagyhatta az egészségügyi intézményt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az osztrák rendszámú Audi A6 típusú gépkocsi vezetőjét a Móricz Zsigmond utcában igazoltatták este fél 10 körül. A szondáztatás során kiderült, hogy a férfi alkoholt fogyasztott, ezért a rendőrök további mintavételre elő akarták állítani.

A férfi azonban kivonta magát az intézkedés alól , és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A rendőrök több autóval követték őt, amelynek során a férfi úgy próbált egérutat nyerni, hogy a szolgálati gépkocsiknak is nekiütközött. A forgalmi okból lassításra kényszerülő sofőrt végül a Csengery és Csatkai utcák kereszteződésében sikerült megállítani.

Az egyik rendőr kiszállt a szolgálati autóból, hogy intézkedjen a sofőrrel szemben, azonban a férfi először hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindulva, nagy sebességgel a vele szemből érkező egyenruhás felé indult, és elsodorta őt. Az intézkedő járőr megsérült, és a mentők kórházba vitték. Úgy tudjuk, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a baleset során, és most már sokkal jobban érzi magát.

A cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves férfit, akit elfogtak, majd bevittek a Schattendorfi Rendőrőrsre. A magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki a férfival szemben.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik