Belföld koronavírus

Győrfi Pál válasza Zacher Gábornak: Ne felejtsük el a karácsonyt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Győrfi Pál Facebook-oldalán reagált Zacher Gábor korábbi nyilatkozatára, melyben a toxikológus és mentőorvos többek közt azt mondta: „Szerintem felejtsük ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat.”

Győrfi a posztban ezzel szemben azt írta, „ne felejtsük el a karácsonyt”, hozzátéve, hogy Zacher szerinte orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödéstől és a fertőződéstől.

Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének

– fogalmazott az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki szerint nem elfelejteni kell a karácsonyt, hanem „már most és tiszta szívvel készülni rá”.

Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk

– írta Győrfi a posztban. A szóvivő hozzátette: biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy „ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt”.

Nekem a Karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani

– zárta a bejegyzést.

(via Telex)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik