Belföld koronavírus

Honvédelmi miniszter: Több mint 1100 katona fertőződött meg a koronavírussal

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Már több mint 1100 katonánk van, aki megfertőződött, de 900 katonánk meg is gyógyult ebből a fertőzésből. A többiek abban a stádiumban vannak, hogy még nem lehet gyógyultnak nyilvánítani őket

– közölte a Spirit FM műsorában a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor , hozzátette azt is, hogy nincs olyan katona, aki lélegeztetőgépen lenne.

A honvédelmi miniszter elmondása szerint rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be mind a magyar honvédség, mind a külszolgálatban lévő katonák esetében. „Váltások vannak, de a váltást megelőzően, őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket” – részletezte. Mint mondta, egy héttel ezelőtt egy katona megfertőződött Koszovóban, az állapota leromlott, őt repülőgép azonnal hazahozták, azóta a Honvédkórházban kezelik, már stabil az állapota. „Nem csak itthon, de kint is figyelünk a katonáinkra” – jegyezte meg a miniszter.

Beszélt kitért rá: a kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, ez az első lépcső, ennyi katonát kértek, amennyiben a kórházak még nagyobb segítségre tartanak igényt, tudunk plusz katonát biztosítani. Arról is szólt, hogy hétfőtől a katonák különböző intézmények őrzés-védését is ellátják: különböző nemzetiségek külképviseleteit, kormányzati épületeket is védeni fognak.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik