Belföld koronavírus

Szombathely: a városi temetkezési vállalat hűtőkapacitásával segítik a kórházat

Nemény András polgármester bejelentette azt is, hogy felgyorsítják az ügyintézést.

A szombathelyi polgármester felajánlotta a városi temetkezési vállalat hűtőkapacitását a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház számára, ahol a hétvégén problémát okozott az elhunytak elhelyezése – közölte Nemény András kedden.

A 24.hu-nak korábban egy olvasó küldött levelet és képeket arról, hogy a kórház proszektúráján egymásra tették a holttesteket, mert nem volt elég hely. Káldy Zoltán orvosigazgató lapunknak elismerte, hogy van probléma, ugyanakkor szerinte egyesek kegyeletsértő módon próbálták meg lejáratni a kórházat.

A szombathelyi polgármester az Ugytudjuk.hu összefoglalója alapján most arról beszélt, hogy ezentúl folyamatosan fog egyeztetni a kórházzal és a hűtőkapacitás mellett az eljárás felgyorsításával is segíteni próbálnak majd az intézménynek: az önkormányzat azonnal ki fogja állítani a halotti anyakönyvi kivonatokat. Nemény hozzátette, hogy a kórház főigazgatójának tájékoztatása szerint a helyzet mostanra rendeződött és a következő napokban sem lesz gond.

Nemény András elmondta azt is, hogy jelenleg 1824 fertőzöttet tartanak nyilván Vas megyében, közülük 601-en Szombathelyen, a kórházban pedig 280 embert kezelnek.

Kiemelt kép: Büki László/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik