Belföld

Több mint tíz autó katalizátorát lopta el négy dunaújvárosi fiatal

Őrizetbe vették a rendőrök azt a négy férfiit, akik gyanú szerint egy hónap alatt több mint tíz kocsi katalizátorát lopták el. A dunaújvárosi egyenruhások kedden este tizenegy után ellenőriztek egy autót és az abban utazó fiatalokat, akikkel szemben két órával korábban helyszíni bírságot szabtak ki a kijárási tilalom megszegése miatt .

Az igazoltatás és járműátvizsgálás során egy levágott katalizátort és a katalizátor eltávolításához szükséges eszközöket találtak az utastérben.. Kiderült, hogy a kocsiban utazók közül hárman nem sokkal korábban Dunaújvárosban, a Weiner Tibor körúton parkolt autó katalizátorát levágták és eltulajdonították, amíg negyedik társuk a közelben kocsiban ülve és figyelve biztosította cselekményüket.

A rendőrök az elkövetőket elfogták, és bevitték a kapitányságra, ahol a nyomozók megállapították, hogy a társaság nemcsak az elfogás estéjén, hanem egy hónapon belül számos alkalommal követett el hasonló bűncselekményeket a városban. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a 18 éves ráckeresztúri, a szintén 18 éves és 21 éves ercsi, valamint a 25 éves százhalombattai lakosokat lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik