Belföld

Fojtogatással kényszerítették ruháik mosására, ételük átadására a zárkatársaikat

A Kaposvári Járási Ügyészség zsarolás, kényszerítés és személyi szabadság megsértése  miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik letartóztatásuk tartama alatt újabb bűncselekményeket követtek el a velük egy zárkában lévő fogvatartottakkal szemben.

Az egymással jó viszonyban lévő elkövetőket ugyanabban a zárkában helyezték el tavaly ősszel, ahol agresszív, közös fellépésükkel, fizikai erőfölényüket kihasználva a náluk gyengébb zárkatársaikra kényszerítették az akaratukat. Azért, hogy a társaik ne merjenek ellentmondani nekik, a férfiak bántalmazással fenyegették, illetve kis erővel, sérülést nem okozva megütötték őket, de olyan is előfordult, hogy félelemkeltés céljából az egyik zárkatársukat rövid ideig egy nadrágból eltávolított madzaggal fojtogatták.

Az ilyen módon megfélemlített zárkatársaikat ezt követően napi rendszerességgel a ruháik mosására, a zárka takarítására, masszírozásuk elvégzésére, valamint az intézetben kapott ételük egy részének átadására kényszerítették. Ha a megfélemlített rabok kávét és cigarettát vettek a pénzükből, akkor az át kellett adniuk a vádlottaknak.

A bűncselekményeket végül az egyik rab jelentette az őröknek, ezért a két vádlottat elkülönítették.Az ügyészség idősebb férfira hat, míg a fiatalabbra nyolc év fegyházat kért beismerés esetére.

Kiemelt kép: Ügyészség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik