Belföld

Verekedni küldte unokáját a nagymama a falunapon, de be is segített neki

Kiskorú veszélyeztetése, könnyű testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 53 éves nővel szemben, aki a nővérével és a felügyeletére bízott unokájával együtt bántalmazta a fiatal lány kiskorú haragosát.

Az asszony a nővérével, valamint a gondjaira bízott 15 éves unokájával együtt vett részt a tavaly nyári falunapon. A lány az esti órákban szóváltásba került egy vele régóta haragos viszonyban álló másik kamasszal, mire a nagyszülő megragadta a másik gyerek csuklóját, unokáját pedig arra biztatta, hogy menjen neki az ismerősének.

A fiatalkorú lány a felhívás nyomán tenyérrel arcon ütötte a haragosát, aki védekezésképpen a támadója hajába kapaszkodott. Erre nővérével együtt a nagymama is bekapcsolódott a dulakodásba, mindketten rángatni kezdték a tini kezét, majd az idősebb asszony a hajánál fogva földre rántotta, az unoka pedig megrúgta a földön fekvő ismerősét, aki ezek után elmenekült a helyszínről.

A nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket elszenvedő kamasz magánindítványra büntethető könnyű testi sértés miatt kérte az elkövetők felelősségre vonását. A nagyszülő testvérének, akit a kiskorú lány felügyeletével kapcsolatos kötelezettség nem terhelt, csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt kell felelnie a bíróság előtt. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a két nőre. A verekedő unokával szemben egy évre felfüggesztették a büntetőeljárást, ennek tartama alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

Kiemelt kép: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik