Belföld

R. Szilveszter nem ismeri be a soroksári gyilkosságot, ő is szeretné tudni, ki ölte meg a futó nőt

Az áldozat a nők megöléséről olvasott. R. Szilveszter a gyilkosságról.

Kedden a Fővárosi Törvényszéken a soroksári futónő megerőszakolásával, meggyilkolásával vádolt férfi perében több tanút meghallgattak. R. Szilveszter vallomást nem tett, azt beismerte, hogy a helyszínen járt, de azt tagadja, hogy gyilkolt. A vád szerint 2013-ban megbecstelenítette, majd megfojtotta Kardosné Gyurik Krisztinát. 

A Bors azt írja, a vádlott unokatestvérének lánya úgy jellemezte R. Szilvesztert, hogy „soha nem lépett fel erőszakosan, mindig segítőkész volt, lehetett vele beszélgetni bármiről. Dühkitörései sem voltak.” Ezután meghallgatták az áldozat közvetlen felettesét, aki nyitott természetű, vidám, kedves nőként jellemezte a megölt asszonyt, akit egy másik kollégája kimondottan heves vérmérsékletűnek írt le és többen beszéltek arról, hogy szeretett flörtölni.

Felolvasták az özvegy, Kardos Lajos régi barátjának vallomását. A férfi részt vett az eltűntnek hitt nő keresésben is. Két nappal később a házukban látott egy könyvet, aminek címe az volt, hogy A nőket meggyilkolják. Rákérdezett és azt a választ kapta, hogy Kriszta ezt olvasta, mielőtt az utolsó útjára ment. Egy olyan nő­ vallomását is felolvasták, aki akkoriban arra biciklizett, ahol Krisztina futott. Azt mondta, egy férfi a kocsija mellett a péniszét mutogatva kéjelgett.

R. Szilveszter a Blikknek ügyvédjén keresztül megtörte a csendet, azt mondta, az ellene felhozott bizonyítékok dacára, ártatlan a gyilkosságban.

Soha nem ismerem be, hogy megöltem Krisztinát. Valójában nagyon szeretném én is megtudni, ki végzett vele. Elismerem, a tetthely közelében valóban jártam, de ebben semmi különös nincs, hiszen sokat lógtam arrafelé. Mivel lakásom nem volt, garázsokat törtem fel, azokban húztam meg magam. Betörés és lopás miatt többször voltam már büntetve, de senkit nem bántottam.

A férfit a börtönben senki sem látogatta, de a magányt megszokta. A férfi rengeteget olvas, főleg bűnügyekről, a Blikk úgy tudja, a cellájában találtak a soroksári gyilkosságról szóló könyvet is.

A lap emlékeztet rá, a rendőrség és az ügyészség biztos benne: ő ölte meg Gyurik Krisztinát. Ezt bizonyítja a holttesten talált DNS mellett az is, hogy a börtönletétjében ott volt a nő mobiltelefonja.

A férfi ügyvédje, Lichy József a Blikknek azt mondta, egyre inkább úgy látja, több embernek is érdekében állhatott megölni az áldozatot.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik