Belföld

„Nem gondoltam komolyan” – mondta a terrorcselekmény előkészületével vádolt férfi

Vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azzal a 44 éves férfival szemben, aki tavaly decemberben és idén januárban több alkalommal is megöléssel fenyegette a rendőröket.

A férfi tavaly decemberben és idén januárban több beadványában, amelyeket egy végrehajtónak, illetve az Országos Rendőrfő-kapitányságnak, valamint a Terrorelhárítási Központnak címzett, azzal fenyegetőzött, hogy rendőrök életét fogja kioltani. A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat eredményes felderítése és feljelentése alapján indult.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központ professzionális segítségével idén januárban elfogta a férfit,  majd gyanúsítottként hallgatta ki emberölés előkészülete miatt. A ténybeli beismerő vallomást tevő férfit ekkor szabadlábra helyezték, mert nem volt rá adat, hogy valóra akarná váltani a fenyegetéseit.

Hat hónappal később azonban ismét a rendőrök megölésével fenyegetőzött, amikor tanúként szerették volna kihallgatni egy büntetőügyben. Megtudtuk, hogy elmeorvos is megvizsgálta a férfit a fenyegetőzései után. A szakértői vélemény szerint a férfi agresszióra hajlamos, ám semmi olyan kóros állapotban nem szenved, ami korlátozta vagy befolyásolta volna a cselekménye súlyának a felismerésében.

Értesüléseink szerint a férfi a későbbi kihallgatása során már azzal védekezett, hogy nem gondolta komolyan a fenyegetéseit, azaz sem megölni sem pedig semmire nem akarta kényszeríteni a rendőröket.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért az emberölés előkészületével vádolt férfira. Hozzátették, letöltendő börtönt csak abban az esetben fogadnak el, ha a férfi már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Olvasói sztorik