Belföld

Megverte a biztonsági őrt a visszatérő tolvaj

Rablás miatt vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki miután egy kiskunhalasi áruházból lopott, két nap múlva, az újabb lopása miatt őt lefülelő biztonsági őrt bántalmazta azért, hogy megtartsa a lopott holmit.

A férfi augusztus elsején 25 ezer forintnyi parfümöt, borotvát és táplálékkiegészítőt lopott az egyik kiskunhalasi áruházból. Cselekményét az áruház biztonsági őre másnap, a kamerafelvételek elemzése során észlelte és őt beazonosította.

A lopás után két nappal a férfi ismét megjelent az áruházban. Ekkor őt a biztonsági őr a korábbi lopás elkövetőjeként felismerte és a kamerarendszeren keresztül a mozgását folyamatosan nyomon követte. Ennek során észlelte, hogy a férfi ismét borotvát és parfümöt rejtett a ruházatába úgy, hogy leszedte róla a csipogót.

A férfi a 22 ezer forint értékű lopott áruval távozott az eladótérből, miközben a biztonsági őr mellett elhaladt. Ekkor a biztonsági őr felszólította őt arra, hogy kövesse a biztonsági irodába. Először úgy tűnt, hogy a férfi eleget tesz a felszólításnak, de amikor az őr közölte vele, hogy tud a lopásokról, akkor a tolvaj nagy erővel mellkason és karon ütötte.

A biztonsági őr elveszítette az egyensúlyát megtántorodott, miközben ezt kihasználva a rabló a lopott áruval együtt elmenekült a helyszínről. A megtámadott őr az ütés következtében nem szenvedett sérülést.

A férfit a kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és bár a lopott holmi egy részét eladta, a rablással megszerzett borotvát a lakásán lefoglalták. Az áruház az őt ért kár megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a rablással vádolt férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik