Belföld

Ijedtségével indokolta tettét a rendőrökre kormányt rántó ittas sofőr, három évet kapott

Három év börtönre ítélte a Mezőkövesdi Járásbíróság azt a 30 éves férfit, aki tíz nappal ezelőtt rárántotta a kormányt a rendőrökre Mezőkövesden.

A férfi ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett a kocsijával a Mátyás király úton.

A rendőrök intézkedés alá akartak vonni, a férfi azonban nem állt meg, az általa vezetett gépkocsival menekülni kezdett, amely során egy hirtelen mozdulattal erőteljesen a rendőrautó felé kormányozta autóját, veszélyeztetve ezzel a rendőröket. A szolgálati gépjárművet vezető rendőr az ütközést csak hirtelen balra kormányzással és fékezéssel, az útpadkára történő lehaladással tudta elkerülni.

A férfi tovább menekült, de a közeli településen elfogták. A bíróság három év börtönre, öt év vezetéstől és három év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a nyomozás során tett vallomásától eltérően beismerte, tettét, amit az ijedtségével indokolt. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy a férfi személyt is veszélyeztetett, s mintegy 15 km-t vezetett ittasan.

Az ügyész súlyosításárt, az elkövető pedig enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik