Belföld koronavírus

Nyolc hónapja kapta el a koronavírust, még mindig táppénzen van egy magyar férfi

A Bors számolt be a 41 éves Tamás esetéről: a férfi márciusban a 17. igazolt koronavírus-fertőzött volt Magyarországon, azonban a lap értesülései szerint még most, nyolc hónappal később is beteg, táppénzen van.

Március 12-én, amikor kiderült, hogy elkapta a vírust, mentővel vitték Nyíregyházáról Budapestre, mert az állapota olyannyira romlani kezdett.

Több mint egy hét után egyik pillanatról a másikra világossá vált, intenzív osztályra kerülök. Mivel a Szent László intenzív osztálya addigra telítődött, átvittek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Ekkor már folyamatosan fulladtam, állandó oxigénmaszk közben levert a víz, szédültem

— nyilatkozta a lapnak a férfi, aki másnap lélegeztetőgépre került.

Tamás 11 napig volt lélegeztetőgépen, majd ébresztést követően pár napra újra lélegeztetni kellett. Elmondása szerint egy hét kellett ahhoz, hogy kitisztuljon a tudata. Végül április 24-én en­gedtek ki a kórházból, azonban még mindig táppénzen van. Elmondta:

A rehabilitáció alatt sokat javultam, de még mindig nem vagyok százszázalékos, hosszú ideig még az ülésben is elfáradtam. Sajnos szövődmények is felléptek. Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán, illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik