Belföld

Belvárosi ingatlanügy: hűtlen kezelés miatt jelent fel az LMP, de az MTI nem hozta le a közleményt

A Rogán Antal-féle ingatlanpanamázás folytatódik a Belvárosban, megint áron alul adtak el ingatlant, de ez nem maradhat következmények nélkül. Hűtlen kezelés miatt feljelentést teszek – írja az LMP országgyűlési képviselője, Csárdi Antal a 24.hu-hoz eljuttatott közleményben.

A képviselő egy olyan, meglehetősen kusza ingatlan-ügyről ír, amelyet épp portálunk tárt fel a legrészletesebben. Ez a Gerlóczy utcában található, romos állapotú ház, amelynek kapcsán ezt írtuk: „Háborús állapotokat idéző, olcsón elprivatizált ház, elérhetetlen cégek, fideszes szavazatok, megnémult önkormányzat, egy Rogán-bizalmas és a híres biztonsági cég”, és nem mellékesen: 160 ezer forintos négyzetméter árak.

A Rogán-szál és az MSZP korábbi kedvenc őrző-védő cége is felbukkan ebben a kusza ingatlanügyben
Háborús állapotokat idéző ház, elérhetetlen cégek, fideszes szavazatok, megnémult önkormányzat, egy Rogán-bizalmas és a híres biztonsági cég. A Belvárosban újra pörög az ingatlaneladás.

Csárdi azt írja még: „a Belvárosban volt egy üresen álló romos, de nagyon értékes telekingatlan, az önkormányzat bérbe adta azt, de még a bérleti szerződésbe is belefoglalták, hogy az ingatlant 1 éven belül rendeltetésszerű állapotba kell hoznia a bérlőnek. Ez nem történt meg. Megtörtént ugyanakkor az, hogy az egy éves bérleti jogviszony után mindössze 15 millió forintért értékesítették az ingatlant.”

Így fejezi be közleményét Csárdi Antal:

A romos telken 6-7 emeletes belvárosi társasházat vagy irodaházat lehetett volna építeni, de a fideszes kerületvezetés folytatta azt az ingatlanmutyizást, amit a korábbi vezetés már rendszerszinten űzött. Áron alul adnak el ingatlanokat a fideszes haveri köröknek. A helyzet továbbra is egyértelmű: a belvárosi Fidesz pénzszivattyúnak használja a közvagyont. Meggyőződésem szerint ez kimeríti a hűtlen kezelés büntetőjogi tényállást, ezért feljelentést teszek.

Az LMP sajtóosztálya azt közölte a 24.hu-val, hogy hiába küldték el a feljelentés tényét tartalmazó közleményt az MTI-nek, az nem hozta le.

Rogán-korszak újratöltve: tízmilliós kedvezmények, pár százezres négyzetméterárak a Belvárosban
Önkormányzati ingatlanok eladásáról döntött a Belváros a nyáron, ebből összesen 700 millió forint bevételre számíthatott. Volt olyan kedvezményre jogosult cég, amelyet pár nappal a döntés előtt adtak el.  

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik