Belföld koronavírus

Hetvenöt óvodát zárták be egy nap alatt a koronavírus miatt

Az operatív törzs 208 óvodában és 37 általános iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 217 általános iskolai osztályban és 22 általános iskolában digitális tanrendet – jelent meg a napi adatok sorában pénteken. Magyarázatot nem fűztek a számokhoz, pedig lehetett volna: szerdán és csütörtökön ugyanis még csak 133 óvodában és 24 általános iskolában volt rendkívüli szünet a koronavírus-járvány miatt, kedden pedig 109 óvoda tartott zárva, vagyis három nap alatt 99 óvoda zárt be, egy nap alatt pedig 75 a járványügyi intézkedések miatt.

Hogy pontosan mely intézményekről van szó, arról a kormány és az operatív törzs sem közöl listát, így csak részinformációink lehetnek. Ezek sorába tartozik, hogy a II. kerület MSZP-s polgármestere, Őrsi Gergely pénteken közölte: náluk az elmúlt napokban 13 óvodai és bölcsődei dolgozóról derült ki, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést. Az önkormányzat eddig 178 bölcsődei, óvodai és szociális intézményben dolgozót tesztelt, az Oktatási Hivatal pedig több csoportban rendelt el rendkívüli szünetet az eredmények ismeretében.

Szerdától a középiskolákban (a nyolcadik osztály fölött) átálltak digitális oktatásra, az általános iskolákban azonban folytatódik a személyes oktatás, csak az operatív törzs rendelhet el egyedileg rendkívüli szünetet, vagy dönthet a digitális oktatás bevezetéséről.

Kiemelt kép: A honvédség vegyivédelmi zászlóalja készül a győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola épületének belső fertőtlenítésére 2020. november 1-jén. MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik