Belföld

Négyen tagadták, négyen beismerték tettüket a nagylóki kikötözős gyilkosság vádlottjai közül

Szerdán az előkészületi üléssel megkezdődött a Székesfehérvári Törvényszéken annak a nyolc vádlottnak a büntetőpere, akiket a nagylóki szigetelőszalagos emberölés miatt állítottak bíróság elé.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy három vádlottra 15 év fegyházat, egyre pedig 12 év fegyházat kért az ügyészség arra az esetre, ha most beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is.

Két vádlottra 1 év szabadságvesztést  kértek, három évre felfüggesztve, míg a két fiatalkorú vádlottra nyolc hónap fiatalkorúaknak való fogházat – két évre felfüggesztve – indítványoztak.

Fotó: Police.hu

Jászberényiné kérdésünkre elmondta, hogy mind a négy vádlott tagadta a bűnösségét azok közül, akikre letöltendőt kértek, ezért az ő esetükben a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. A segítségnyújtás elmulasztásával vádolt további négy személy azonban már a mai előkészületi ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, így a bíróság az ő esetükben már jogerős ítéletet is hozott.

Két vádlott az indítvánnyal egyezően 1 év felfüggesztettet, míg két vádlott nyolc hónap felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetést kapott.

A rendőrök még a tavaly novemberi bűncselekmény napján azonosították a feltételezett elkövetőket. B. Lászlót, J. Nándort és F. Lászlót, majd őrizetbe vételük mellett aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. Két férfi a bűnösségét vitató vallomást tett, egy pedig a jelenlétét nem vitató, de a lekötözésben való részvételét tagadó vallomást tett a kihallgatása során.

Kiderült, hogy az azóta is letartóztatásban lévő három férfi a pultostól, H. Kornéliától kért szigetelőszalagot a teraszon alvó férfi megkötözéséhez, majd a jelenlétében hátára borítottak egy másik széket is. Egyikük pedig még felvételeket is készített a történtekről.

Később a kocsmához érkezett a felfüggesztettre ítélt további négy vádlott, akikkel a sértett megkötözésében résztvevő terheltek közölték, hogy ők itatták és kötözték le a férfit. Közülük hárman fényképet is készítettek az áldozatról. A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, azonban az alvó, megkötözött családos férfit magára hagyták, amelynek következtében meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik