Belföld

Tizenegy évet kapott az ismerősét pálinkafőzés közben felgyújtó férfi

Tizenegy év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki három évvel ezelőtt pálinkafőzés közben felgyújtotta az ismerősét Mezőcsáton.

A két férfi pálinkát főzött, s együtt iszogatott az udvaron, amikor az elkövető benzint öntött az edény mellett guggoló ismerőse hátára, majd “most megdöglesz” kijelentés kíséretében meggyújtotta.

A férfi ruházata lángra kapott; hogy eloltsa, az udvaron lévő felfújható medencébe feküdt. A sérült férfi ezt követően az utcára menekült, de az elkövető utolérte és ütötte, rugdosta. A bántalmazás következtében a felgyújtott férfi yolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A súlyosabb következmény elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

A bíróság tizenegy év szabadságvesztésre ítélte a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülmény volt, hogy a férfi beismerte tettét, és a cselekmény kísérleti szakban maradt. A bíróság ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a támadó ittasságát.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik