Belföld

Kilenc évet kapott az exe kislányát szexre kényszerítő lajosmizsei férfi

Kilenc év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a lajosmizsei férfit, aki szexre kényszerítette a nevelt lányát tavaly. A férfi egy elhagyatott kecskeméti helyre vitte kocsival a volt élettársa 14 éves lányát, majd ezt követően őt erőszakkal szexuálisan bántalmazta.

A bíróság nem osztotta az ügyészség indítványát, ami arra irányult, hogy a szexuális erőszak bűntettét a tizennyolcadik életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövető férfit minden olyan foglalkozástól eltiltson, ami az ilyen életkorú személyekkel függő viszonyt keletkeztet. A törvényszék ugyanis kifejtette, hogy a férfi ilyen foglalkozást nem gyakorolt, ezért az attól való eltiltásnak sincs helye.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban fenntartotta az ügyészség fellebbezését. Kifejtették, hogy a Büntető Törvénykönyv most már kötelezően előírja, hogy a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetőjét, ha a bűncselekményt tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére követte el, végleges hatállyal el kell tiltani bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyásolási viszonyban áll, függetlenül attól, hogy ez a személy ilyen foglalkozást ténylegesen gyakorolt-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik