Belföld

Félelmében nemi szerven szúrta az őt megkéselő férjét egy nő

Két év fegyházra, és két év közügyektől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki rettegésben tartotta és többször is megsebesítette a feleségét.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi az előkészületi ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, így a bíróság azonnal ítéletet is hozott. Az ügyész elfogadta a kiszabott büntetést, az elkövető azonban enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

A férfi 2018 nyarán szabadult a letartóztatásból, amely után megkereste a házastársát, aki befogadta őt a Komárom-Esztergom megyei településen lévő házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazta, terrorizálta az asszonyt, aki emiatt elköltözött a házból, ám ezután is rendszeresen látogatta a férjét.

Az asszony az ominózus napon is meglátogatta a férfit: ételt, dohányt és alkoholt vitt neki. Később azonban összevesztek és a férfi ököllel a feleségének esett, majd egy késsel a lábon és csípőn szúrta. A halálra rémült asszony kiabált és kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását, de hiába. Védekezésképpen ő is magához vett egy kést, és azzal a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén is megszúrta, aki ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”.

Az asszony legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el. A férfit egyébként már nem először állították bíróság elé erőszakos bűncselekmények miatt. Két és fél évvel ezelőtt ugyancsak két év börtönre ítélték a házastársa bántalmazása miatt.

 

Kiemelt kép: Illusztráció (Getty Images)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik