Belföld

Húsz évet kértek a főbérlőjüket agyonverő zalaegerszegi párra

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség azzal a 44 éves nővel és 38 éves férfival szemben, akik februárban agyonvertek egy ötven körüli férfit Zalaegerszegen.

Pirger Csaba, a főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a kiszabható büntetés maximumát kérték mind a két vádlottra, ami húsz év szabadságvesztést jelent.

A becsvölgyei nő két évvel ezelőtt költözött a későbbi áldozat Szívhegy utcai otthonába. Később követte őt az élettársa is, és velük élt a közös gyerekük is. Február közepén náluk vendégeskedett az apa testvére is, aki ezen a napon ismerkedett meg a főbérlővel.

A társaság napközben együtt italozott, nagyobb mennyiségű szeszt fogyasztottak, majd az esti órákban a testvér nyugovóra akart térni az  egyik szobában, melyben a 7 hónapos gyermek is aludt. Ez idő tájt a tulajdonos és a terheltek  a konyhában összevesztek, és kiabálni kezdtek.

A kisbaba sírni kezdett, ezért a testvér ölbe vette, hogy megnyugtassa. A konyhában az egyre durvuló szóváltás során a 38 éves férfi pofon ütötte a tulajt, aki ekkor bement a szobájába, ahova követték a terheltek. A szobában ütlegelni kezdték a főbérlőt, aki ettől a földre került, a földön jajveszékelő férfit ököllel verték és rugdosták. 

A nyögéseket hallva a férfi testvére megpróbált segítséget kérni, de a fivére kivette a kezéből a telefont és megszakította a hívást. Egy idő után a főbérlő már nem adott életjeleket. Az elkövetők a testet először fel akarták darabolni, majd elégetni, de az is felmerült, hogy a holttestet elássák.

Végül a nő feltakarította a konyhát, ruhákat pakolt össze, majd hogy a cselekmény nyomait eltüntesse, a holttest köré és a szobában lévő fotelbe textíliákat pakolt, amelyeket meggyújtott, majd ő is elhagyta a házat.

A férfi halálát a vérvesztéses sokkállapot talaján kialakult keringési-légzési elégtelenség okozta, melyet a bántalmazás során kialakult számos súlyos sérülés együttesen eredményezett. Az áldozat a nagyszámú külső és belső sérüléseit hosszabb időn át, kitartó, a szokványos emberi szenvedést meghaladó fájdalom mellett szenvedte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik