Belföld

Rendőrökre rántotta a kormányt a jogsi nélkül vezető ittas sofőr

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés elkövetése miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy 30 éves férfit.

A gyanú szerint az elkövető szombaton hajnalban ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett a kocsijával egy borsodi kisvárosban.

A rendőrök intézkedés alá akartak vonni, a férfi azonban nem állt meg, az általa vezetett gépkocsival menekülni kezdett, amely során egy hirtelen mozdulattal erőteljesen a rendőrautó felé kormányozta autóját, veszélyeztetve ezzel a rendőröket. A szolgálati gépjárművet vezető rendőr az ütközést csak hirtelen balra kormányzással és fékezéssel, az útpadkára történő lehaladással tudta elkerülni.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség szombaton gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, majd őrizetbe vette.

A férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen és tagadta a bűncselekmény elkövetését. A férfit közlekedési szabálysértések miatt  már többször is elmarasztalták korábban, jogosítvánnyal sosem rendelkezett, ennek ellenére állítása szerint gyermekkora óta rendszeresen vezetett.

A nyomozó ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: ugyeszseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik