Belföld koronavírus

Ötezer fölött az új fertőzöttek száma, 55 magyar vesztette életét a koronavírus miatt

5162 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 114.778 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma — számolt be a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 55 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2493 főre emelkedett, 26 161-en pedig már meggyógyultak. A halálos áldozatok között két Down-szindómás személyt is feltüntettek. Egyikük egy 32 éves nő, aki pajzsmirigy-betegséggel is küzdött, a másik, 54 éves férfi áldozatnál pedig az alapbetegségek között az epilepsziát, a demenciát, illetve gyomor és nyombél betegséget jelölték meg.

Az aktív fertőzöttek száma 86 134 fő. 6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 415-en vannak lélegeztetőgépen. Az új fertőzöttek száma november 7-ére nőtt a legnagyobb mértékben, akkor több, mint 5300 új beteget diagnosztizáltak.

Az Operatív törzs jelenleg 86 óvodában és 11 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 134 osztályban és 17 iskolában digitális órarendet. Éjszakai kijárási korlátozás van életben. Éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Ez alól kivétel, ha valaki munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából vagy egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét.

A járvány terjedésének csökkentése érdekében újra életbe lépett az ingyenes parkolás, és Budapesten, valamint a megyei jogú városokban helyi tömegközlekedési szolgáltatást végző gazdasági társaság köteles járatsűrítési tervet készíteni a munkanapokon reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint délután 15 óra és este 19 óra közötti időszakokra.

Made with Flourish

Ajánlott videó

Olvasói sztorik