Belföld

Kiraboltak négy kisfiút a miskolci vasútállomáson

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 34 éves férfival szemben, aki június közepén kirabolt négy kisgyereket Miskolcon.

A szendrői férfi egy bevásárlóközpontban találkozott össze a falubeli ismerőseivel, négy kiskorú fiúval. Rájuk köszönt, ők is üdvözölték, de ismerve előéletét, kerülték a vele való kapcsolatfelvételt, és inkább az éttermi részen az egyik asztalhoz ültek.

A férfi azonban odament hozzájuk, és azt mondta nekik, hogy „dobjanak neki össze pénzt”. Ez a kijelentése még nem volt fenyegető, de nem is indokolta. A fiúk azt mondták, hogy nincs pénzük, erre a férfi azt válaszolta, hogy akkor majd megvárja őket a bejáratnál.

A négy kiskorú mindenképpen el akarta kerülni az újabb találkozást, ezért az épületet a parkoló irányába hagyták el, és gyalog elmentek a vasúti pályaudvarra. Miután már megvásárolták a vonatjegyeket, egy vágány melletti padra ültek, amikor meglepetésükre megjelent a férfi, és közölte velük, hogy nem tudnak túljárni az eszén, és most már agresszívan követelte tőlük, hogy adjanak neki pénzt.

Ismét azzal feleltek, hogy nincs náluk, mire a vádlott egyre idegesebb lett, és azzal fenyegetőzött, hogy mindegyikőjüket át fogja kutatni, és ha pénzt talál náluk, azt elveszi és megveri őket.

A kisfiúk ettől annyira megijedtek, hogy egyikük elővette a pénztárcáját, és átadott egy ezrest a férfinak, aki ezzel megelégedve távozott.

A többszörös visszaesőnek minősülő és más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, s vagyonelkobzást indítványozott.

 

Kiemelt kép: Choochart Choochaikupt / EyeEm / Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik