Belföld koronavírus

A döntést a távoktatásról jobb lett volna az iskolákra bízni

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint ilyen helyzetben nehéz jó döntést hozni. Nem irigyli az iskolaigazgatókat.

Jobb lett volna, ha az egyes iskolák kapnak alternatívákat, de ezeket a döntéseket el tudom fogadni.

Így reagált a hvg.hu-nak Horváth Péter arra, hogy Orbán Viktor hétfőn a Facebookon bejelentette, a koronavírus-járvány miatt visszatér a digitális tanrend a középiskolákban. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta, ők eredetileg azt javasolták, hogy az érintett iskolák saját hatáskörben is dönthessenek az online átállásról.

Azt ugyanakkor ő is elismerte, ilyen helyzetben nehéz jó döntést hozni. Horváth Péter üdvözölte, hogy nem azonnali bezárásról döntött a kormány, így a tantestületeknek van egy kis idejük felkészülni, noha a megfelelő módszereket még így is meg kell találni, és az sem könnyíti a helyzetet, hogy még több mint öt hét van a téli szünetig.

Bár a felsőbb osztályokban a felvételire is készülni kell, azt is el tudta volna képzelni, hogy a 7-8. osztályok is átálljanak online oktatásra. Most bonyolultabb lesz a helyzet a hatévfolyamos gimnáziumokban, ahol csak a diákok egy része tanul online, így lehet, hogy tömbösíteni kell órákat, és a diákok ebédeltetését is meg kell oldani.

Nem irigylem most az iskolaigazgatókat

– tette hozzá Horváth Péter, aki el tudja képzelni, hogy ha nem javul a helyzet, akkor ezeket az intézkedéseket tovább is életben kell majd tartani.

Kiemelt képünk illusztráció: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik