Belföld

Tíz év után fogták el a brutális borsodi rablógyilkost

Tíz év után fogták el azt a 33 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy különös kegyetlenséggel megölt egy borsodi kistelepülésen élő nyugdíjas asszonyt.

A gyanúsítás szerint a férfi 2011 január végén, az éjszakai órákban benyomta az ablakot és bement egy családi házba, mert azt feltételezte, hogy az ott lakó idős nő jelentős összegű készpénzt tart az otthonában.

Mielőtt bement az ablakon keresztül kifigyelte az asszonyt, és megvárta, hogy lefeküdjön. Miután bejutott a házba, a hűtőládában kezdett kutakodni, de egy fagyott húst elejtett, amire a nő felébredt, és elindult az irányába. Amikor odaért, a gyanúsított állba vágta, amitől az idős asszony arccal a padlóra esett, ezután a fején ököllel bántalmazta, majd pedig annak érdekében, hogy elnémítsa, befogta a száját, nyakát hátrafeszítette.

Cselekményeivel átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmekkel és intenzív vérzéssel járó súlyos sérüléseket okozott nőnek, aki a helyszínen meghalt

Amikor a sértett már nem adott életjelet, a gyanúsított egy fiókban talált gyertya fényénél átkutatta a lakást és mintegy 400 ezer forint készpénzt, továbbá 3-4 üveg bort lopott. A gyanúsított később elégette a vérrel szennyeződött ruházatát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség letartóztatást indítványozott a férfival szemben.

Kiemelt kép: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik