Belföld

Rágyújtotta sztrókos párjára a házat egy mányi asszony, mert nem jött ki a nevelt fiával

Továbbra is börtönben marad az az 54 éves többszörösen minősülő emberölési kísérlettel gyanúsított mányi asszony, aki rágyújtotta a házat a mozgássérült párjára, mert haragudott a nevelt fiára.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírója ugyanis egyetértett a Fejér Megyei Főügyészség indítványával és szőkés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt meghosszabbította a nő letartóztatását.

A nő benzint vásárolt a bicskei töltőállomáson, majd hazament és szétlocsolta a ház földszintjén és tetőterében, s meggyújtotta úgy, hogy tudta, hogy a korábbi agyvérzése miatt magatehetetlen élettársa az alagsorban tartózkodik.

A nő vallomásában elmondta, hogy élettársa gyermekével fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, hogy felgyújtja az otthonukat. Mikor látta a tüzet fellobbanni, az égő házból Balatonvilágosra ment kocsival, majd másnap feladta magát a rendőrségen.

A férfit a tüzet észlelő szomszédok mentették ki a házból, így sérülést nem szenvedett. Az asszony 10-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat a bűncselekmény miatt.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik