Belföld

Letartóztatták a koldust zsaroló álrendőrt

Letartóztatták azt a folytatólagos zsarolással gyanúsított férfit, aki rendőrnek adta ki magát, hogy elszedje egy bajai koldusnak a pénzét.

A madarasi férfi Baja belvárosában több alkalommal is odament az utcán kolduló sértetthez és valótlanul azt állította, hogy rendőrként dolgozik. A gyanúsított koldulás miatt büntetésként összesen 2.800 forint készpénz átadására vette rá a kéregetőt azzal fenyegetve, hogy ellenkező esetben megbilincseli és a szekszárdi börtönbe viteti.

November elsején délután a gyanúsított ismét azzal fenyegette meg az utcán kolduló férfit, hogy amennyiben nem adja át a koldulással összegyűjtött pénzt, akkor bilincset tesz rá és rendőr kollégáival börtönbe viteti őt, majd el is vette az összegyűjtött 2000 forintját.

Fentiek miatt a bajai rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és hivatalos minőség színlelésével folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Bajai Járási Ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik