Belföld

A DK 800 milliós fideszes ingatlanmutyit tárt fel

Niedermüller Péter szerint kiborultak a csontvázak Erzsébetvárosban.

Erzsébetváros polgármestere egy videóban jelentette be, hogy hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult egy általa a Fidesz ingatlanpanamájának nevezett ügyben. Niedermüller Péter jelezte, még a tavalyi önkormányzati választások előtt megígérte, feltárja a Fidesz korrupciós ügyeit, ezért kötött szerződést polgármesterként Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával.

Az elmúlt évek önkormányzati gazdálkodása átvilágításának eredményeként

több ügyben is lopáson kapták a kerület volt fideszes vezetését, összesen mintegy másfél milliárd forint értékben.

Közölte: az egyik legnagyobb lopásra, az ingatlanügyletek átvilágításakor derült fény. A polgármester azzal vádolta az előző városvezetést, hogy

egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest alig több mint 300 millió forintért játszott egy ingatlanbefektető kezére. A kerületnek ezzel mintegy 800 millió forintos kárt okoztak.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy minden rendelkezésükre álló információ szerint az ügyletben szerepet játszott a kerület volt alpolgármestere, Bajkai István jelenlegi fideszes képviselő.

Niedermüller Péter közölte, a rendőrség tájékoztatása szerint bűnszövetségben elkövetett csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult az ügyben. A polgármester az online sajtótájékoztatóján azt ígérte, hamarosan újabb fideszes korrupciós ügyeket hoz nyilvánosságra.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik